Kindernevendienst

In De Voorde is er op zondagmorgen kindernevendienst.

Voor wie?
Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

Waarom?
We willen kinderen vertrouwd maken met het geloof in God en de verhalen uit de Bijbel. Samen ontdekken de kinderen meer over God en Jezus, over geloven, de Bijbel en over de kerk. De verhalen en gesprekken sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen. Door kindernevendienst raken de kinderen gewend aan de kerkgang.

Wanneer & wat?
De kinderen van de kindernevendienst zijn ongeveer een kwartier aanwezig in de kerk bij de start van de dienst. We gaan vervolgens naar onze eigen ruimte om verder aan het thema te werken uit Vertel het maar. Er wordt een verhaal gelezen, gezongen of iets creatiefs gedaan. We zingen liedjes met een CD. De kindernevendienst werkt ook mee aan het kinderkerstfeest en aan projecten rondom Kerst en Pasen en bijvoorbeeld het Schoenendoosproject. Ook besteedt de kindernevendienst aandacht aan het avondmaal. De kinderen komen terug in de kerk vóór de zegen om samen met de volwassenen de dienst af te sluiten.

Meer informatie
De nevendienst wordt geleid door de kindernevendienstleiding. De leiding komt regelmatig bij elkaar voor overleg en om projecten op elkaar af te stemmen.
In kerkblad 'VOORal' wordt aangegeven wie er op het rooster staat voor de kindernevendienstleiding.

Contactpersoon:
Christiaan Wichers. Zijn e-mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Back to Top