Jeugd en jongeren

Clubwerk

Doelstelling van het clubwerk
Het clubwerk opgericht voor de kinderen in de basisschoolleeftijd. Het doel is de kinderen te betrekken bij elkaar en bij de kerkelijke gemeente, zodat zij zich deel van die gemeente gaan voelen. Naast de kerkdiensten en kindernevendiensten zijn er de clubs om ook eens op een andere manier gezellig met elkaar bezig te zijn. Uitgangspunt voor de christelijke identiteit van het clubwerk is het bijbelse droombeeld: liefdevol met elkaar omgaan.

Je bent van harte welkom op een van de clubs in 'Het Achterhuus' (achter de Gereformeerde kerk).
De meesten kinderen weten wel hoe leuk club is. Voor wie het nog niet weet: wij doen er samen sportieve en leuke spelen, knutselen en nog veel meer. Samen iets doen is het belangrijkste. Ook zijn de kosten om lid te worden van de club niet zo hoog: het kost maar € 3,00 per maand.
Elk jaar wordt de club afgesloten met een clubkamp.

Belangrijke eigenschappen binnen het clubwerk
Er is aandacht voor normen en waarden.
Hieronder vallen: 
-respect hebben voor elkaar
-eerlijkheid
-ieder kind wordt geaccepteerd
-elkaar helpen

Uit de waarden en normen vloeien afspraken en regels voort over de omgang met elkaar. De waarde dat ieder kind wordt geaccepteerd zoals het is, betekent niet dat elk gedrag wordt geaccepteerd.

Er wordt interesse getoond in de kinderen.
Echte aandacht voor mensen, voor clubkinderen is een Bijbelse waarde.

God kan ter sprake komen.
Uitwerkingsmogelijkheden:
-vieren van de christelijke feestdagen
-spiegelverhalen

Iedereen is welkom
Dit geldt voor zowel kinderen en voor de leiding, mits zij achter de christelijke identiteit van de club staan. Dit betekent dat de clubs openstaan voor kinderen en leiding van allerlei kerkelijke en niet-kerkelijke signatuur en achtergrond; men hoeft dus geen (doop)lid van de Protestantse Gemeente Vorden te zijn.

Problemen worden bespreekbaar gemaakt.
Er wordt geprobeerd een open sfeer te creëren waarin dit mogelijk is.

Wij hopen je op een van de clubs te ontmoeten.

Indeling en leiding van de clubs in het seizoen 2017-2018
Groep 3/4 dinsdag 18.30 – 19.30 uur
Anita en Mirthe Eskes
Gerrie en Kaylee Speijers
Miriam en Joy de Greef

Groep 5/6 maandag 18.30 – 19.30 uur
Heidi en Marissa Nijenhuis
Sander Worseling
Astrid Klaassen
Manuela van der Touw

Groep 7/8 woensdag 19.00 – 20.00 uur
Ingrid Hovenga
Wendy Golstein
Dion Woudsma
Tanja Rietman
Christiaan Brinkhorst
Lotte Ruiterkamp

De club heeft een eigen facebookpagina. Deze pagina is te vinden onder de naam: Jeugdclub Vorden.

Contactpersonen:
Wendy Golstein (secretariaat), 0575-554008, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Anita Eskes (voorzitter), 0575-554422, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jeugd en jongeren en de jeugdouderling
Een jeugdouderling heeft hart voor jeugd en kerk. Hij/zij is een schakel tussen het jeugdwerk en de kerkenraad. Hierdoor blijven jongeren en ouderen in de kerk met elkaar in contact. De jeugdouderling draagt eraan bij dat jongeren betrokken blijven bij het kerkenwerk. Het werk van de jeugdouderling wordt ook wel jeugd- en jongerenpastoraat genoemd. De definitie daarvan luidt: het samen met jeugd en jongvolwassenen zoeken naar eigen wegen om in hun situatie het evangelie te verstaan en daaruit te leven. 
Een jeugdouderling kan dit natuurlijk niet alleen. Hij/zij heeft medewerkers nodig die samen met hem/haar het jeugdwerk verzorgen. Als het goed is, wordt een je een soort "spin" in het web van het kerkelijk jeugdwerk. Dat web is er, maar de spin is vertrokken ...
Zeg eens, is dat niks voor jou? Als jij niet ... wie dan wel? Neem contact op met mij. De jeugdouderling isWilma Hebbink, 0575-552820.

 

Back to Top